Facebook

Facebook är det största och mest utspridda sociala nätverket i hela världen. Sidan och tjänsten grundades år 2004 av Mark Zuckerberg och några kollegor till honom, när de fortfarande gick på Harvard University. Facebook har i dagsläget över hela 1 miljard olika aktiva användare och grundidén till omsättning och affärer från skaparnas sida ligger dels i marknadsföring på sajten, men även genom att sälja information om användare och deras olika mönster och beteenden till företag för att företag på allra bästa och mest effektiva sätt ska kunna positionera sig och nå ut till nuvarande och olika potentiella kunder.

FacebookVia Facebook så har en hel generation och förmodligen även de kommande generationerna kunnat omdefiniera hur man ser på kommunikation och hur vi förhåller oss till varandra. Eftersom Facebook är lika tillgängligt i mobilen som det är på datorn, har man alltid med sig det sociala nätverket vart man än vänder sig. På så vis är man alltid tillgänglig på ett helt annat sätt än man var för bara 10 år sedan, då vi ändå hade kommit så långt som till att alla ägde mobiltelefoner.

Facebook gick från ett privat bolag till ett offentligt bolag för några år sedan då man efter mycket om och men lanserades på börsen via sin introduktion på börsmarknaden. Efter detta är det många som har spekulerat i hur det kommer att gå för företaget då många skeptiker har svårt att se utveckling och innovation när det kommer till ytterligare strömmar av försäljning och intäkter till företaget.