Twitter

När man pratar om sociala medier är det ofta man nämner de allra största olika applikationerna och hemsidorna som Facebook, Instagram, Linkedin och Twitter. Twitter är ett mer eller mindre unikt koncept som har blivit enormt stort på senare år. Tanken med denna applikation som enkelt nås via mobilen är att användare ska uppdatera vad de gör, dela med sig av åsikter eller vilket typ av budskap man nu vill förmedla, och utmaningen ligger i att man bara har max 140 tecken på sig att göra så.

TwitterMånga anser att det just är därför detta sociala medium har blivit så pass stort, eftersom det är en perfekt mängd tecken som man har att röra sig med och därmed minimerar man risken för att någon ska bli uttråkad och sluta logga in för att använda tjänsten. Många kändisar, politiker, idrottsutövare och andra offentliga personer har ett konto på Twitter där alla följare kan ta del av vad som händer i vardagen för just den personen.

Twitter som namn på applikationen kommer från det engelska ordet för att kvittra, som fåglar gör. Detta är logiskt och enkelt att förstå eftersom det i princip är det man gör när man använder tjänsten. Man kvittrar helt enkelt ut ett kort budskap och kommunicerar med sin omvärld med korta, enkla meddelanden.

Istället för att som på Facebook, ha vänner, så har man istället på Twitter någonting som kallas ”followers”, eller följare på svenska. Via dessa kan man kommunicera och dela med sig av vad man har att säga.