Hitta din utbildning via nätet

Snart är det dags att välja till gymnasiet. Det är ett stort val men samtidigt en chans att få syssla med och lära dig mer om något du gillar. Internet är en bra resurs att använda sig av i letandet av utbildning.

Många möjligheter

På gymnasiet finns det många utbildningar att välja mellan. Därtill kommer olika inriktningar och spetsutbildningar. Vissa gymnasieutbildningar finns bara på utvalda orter. Har du ett specialintresse finns det utbildningar med riksintag. Därför är det viktigt att få en överblick över hela Sverige och inte bara i ditt närområde.

Online

Eftersom vissa utbildningar bara finns på andra orter är det en bra idé att ta hjälp av Internet. Det finns många sidor på internet där du kan hitta en utbildning. Klicka för att läsa mer här. När du hittat ett program och en skola som du tror passar kan du läsa mer om skolan på deras hemsida. Ibland kan du även få en virtuell tur på skolan.

Besök

När du hittat en utbildning är det viktigt att besöka skolan på riktigt för att träffa lärarna och känna av miljön på skolan. Skulle det vara så att du hittat en utbildning på annan ort finns det hjälp att få ekonomiskt.