Sälj din villa själv – ordna med köpekontrakt

Du har bestämt dig för att sälja din villa. Eller kanske ligger beslutet en bit fram i tiden men du vill vara väl förberedd när den dagen kommer. Det är en stor affär och det är klokt att i tid kika på hur man går tillväga och vilka förberedelser som krävs. Du kommer att ha tillräckligt att tänka på när flytten väl ska bli av!

Anlita mäklare eller sälja själv

Det är nog fortfarande vanligast att anlita en mäklare men det är en dyr mellanhand, och du kanske redan har en intresserad köpare eller själv vill hitta en. Att hoppa över steget med mäklare sparar tid och energi och du har själv bättre kontroll över processen. Det är alltså många gånger ett smart val.

Att skriva ett riktigt kontrakt

Köpa eller sälja ett hus är för många kanske den största affär de kommer att göra i sitt liv. Att skriva kontrakt helt på egen hand är därför inte att rekommendera. Det finns lagar och regler kring utformningen av sådana köpekontrakt och fall där kontraktet inte räknas som bindande på grund av att de inte uppfyller de kraven. Se därför till att få hjälp med köpekontrakt av en pålitlig och kunnig jurist.